Al febrer començarà una nova edició de l'Escola de Famílies

Altea, 13 de gener del 2025. El proper 5 de febrer tindrà lloc el primer taller de l'Escola de Pares 2025; segons informa l'edil de Benestar Social, Anna Lanuza, que, juntament amb Paloma Andrés, coordinadora de la UPCCA, i Braulio Cencerrado, coordinador d'àrea, han detallat el contingut d'esta iniciativa, el propòsit de la qual no és altre que donar suport a les famílies que compten amb fills i filles en edats compreses entre els 12 i els 16 anys.

 

Com ha indicat la responsable municipal de Benestar Social, “esta Escola de Famílies, que es realitza des de fa més d'una dècada, es posa en marxa per donar suport principalment a les famílies amb fills i filles adolescents, però també hi poden assistir professionals que treballen amb joves o qualsevol persona que hi puga estar interessada”.

 

Es tracta d'una iniciativa gratuïta per als assistents, l'únic requisit de la qual per participar és comunicar prèviament la intenció de participar al mail upcca@altea.es , telefonant al  966882702 o directament al Centre Social.

 

Els tallers es desenvoluparan de forma quinzenal a partir del proper 5 de febrer, els dimecres, a partir de les 19:00h al Centre Social i s'abordaran temes com ara la comunicació familiar; la reducció de conflictes; normes i límits; consum de drogues i resolució de problemes.

 

Segons ha explicat Anna Lanuza, es pot assistir a la totalitat de tallers o a aquells en què s'estiga interessat. Lanuza ha acabat la seua intervenció convidant la població d'Altea a fer ús d'este recurs que la regidoria de Benestar Social i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives posen a la vostra disposició de famílies i professionals en pro de la convivència.

 

Per part seua, Braulio Cencerrado, coordinador d'àrea, ha puntualitzat que la nova edició de l'Escola de Famílies s'emmarca en el IV Pla Municipal de Drogodependències; una actuació que es complementa amb la prevenció escolar que es fa al llarg del curs. “És important la prevenció escolar, però també la familiar perquè tinga sentit. No es pot fer una prevenció envers l'alumnat sense que les famílies siguen part d'esta prevenció”. Ha afirmat Cencerrado.

 

Finalment, Paloma Andrés, responsable de la UPCCA, ha detallat el contingut dels diferents tallers i ha recordat que es porta a terme una prevenció als instituts des de 1r a 4t de l'ESO i també a les escoles des de 4t a 6è de Primària. En paraules d'Andreu, “en esta Escola de Pares també es explica als pares què es fa als centres educatius”.

 

“L'Escola de pares no està composta per xerrades, sinó que es tracta de tallers on els pares treballaran sobre diferents temes complementaris”, matisa la coordinadora de la UPCCA.

 

La primera de les sessions, la del 5 de febrer, tindrà un contingut general en què es prendrà contacte amb els participants, s'explicarà el programa, l'horari de les sessions i s'explicarà la funció de la família quant a la prevenció de conductes addictives, entre altres assumptes a tractar.