La Societat Filharmònica Alteanense inicia la selecció de bandes pera la Secció Simfònica de la 50 Edició del Certamen Internacional de Música Vila d'Altea

Altea, 04 de novembre de 2024.

 

  • La SFA seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques a la Secció Simfònica que se celebrarà el 7 de desembre de 2025, baix la modalitat de concert de lliure interpretació i en la qual podran participar entre 90 i 140 intèrprets.

 

  • La 50 edició del Certamen Internacional de Música Vila d'Altea està dedicada al 120 Aniversari del Naixement del pintor Juan Navarro Ramón ,1903-1989, impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Altea.

 

  • Després de l'èxit de la primera part del 50 CIMALTEA, la Societat Filharmònica Alteanense afronta amb il·lusió el segon lliurament d'este prestigiós i innovador projecte amb una renovada Secció Simfònica.

 

  • Pel CIM Vila d'Altea han passat 207 Societats Musicals, 20.500 músics i 146.000 assistents.

 

La SFA, ha publicat hui l'ampliació i correcció de les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d'Altea, que este any continua amb les seues Bodes d'Or. 50 edicions on este esdeveniment s’ha guanyat un lloc d'honor entre les competicions bandístiques dins del panorama internacional. La temática escollida per conduir esta edició és el “120 Aniversari del naixement del pintor Juan Navarro Ramón, lema impulsat per l'Ajuntament d'Altea que ha posat el focus d'atenció sobre esta emblemática efeméride cap a un dels més cèlebres pintors del nostre territori.

Altea és un poble que ha abraçat la cultura com a segell d'identitat i, en concret, cap a la cultura musical. Dins de l'immens entramat d'activitats culturals relacionades amb esta disciplina, tant a la vessant cultural com a l'educativa i la social, emergeix el Certamen com a màxim exponent de la tradició musical alteana.

 

La comissió organitzadora seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques que participaran el proper 7 de desembre de 2025 dins de la Secció Simfònica, una nova modalitat de competició: concert de lliure interpretació i en la qual podran participar entre 90 i 140 intèrprets en cadascuna de les bandes seleccionades. Les agrupacions que hi vulguen participar, hauran de confeccionar i presentar un projecte cultural que será valorat per un jurat artístic. En este projecte es poden combinar diferents manifestacions artístiques, proposant un espectacle complet. El termini d’inscripció per a esta Secció serà entre el 12 i el 28 de febrer de 2025.

 

El president de la SFA, Juan Carlos Guillen, ha informat que "per a la SFA és un motiu de satisfacció continuar un any més amb la celebració d´este humil però, a la vegada, gran esdeveniment. celebrar les Bodes d´Or d´este important esdeveniment bandístic ,amb grans i importants novetats, és, per a nosaltres, una motivació especial”. Així mateix, Guillen ha dedicat unes paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança dipositada en la SFA per a l’organització del CIMALTEA, la actividad cultural més important que es du a terme a Altea.


           

Per acabar, Guillen ha destacat que "amb la celebració d´aquesta edició del certamen es consoliden les bases d´aquest ambiciós projecte". També ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores, especialment a la Fundació Sanganxa, amb qui s'està treballant per desenvolupar accions de col·laboració, així com als habitualscol·laboradors: Caixaltea, Alia Tasaciones, Restaurant “El Barba”, SIGGO, Hotel Cap Negret, BORPE, ZARAL, Palau Altea, Diputació d'Alacant i a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per continuar dipositant la seua confiança de manera desinteressada en la gestió de la SFA i els seus projectes.

 

Per la seua banda, Pepa Pérez, regidora de Cultura, s'ha mostrat mol til·lusionada amb esta nova entrega de la 50a edició del CIM Vila d'Altea. A més, Pérez ha comentat que "des de la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament d´Altea felicitem a la SFA per arribar, no sense grans esforços, a esta 50 edició del CIMALTEA. Un projecte consolidat, innovador i que, amb el nou impuls, camina cap a majors èxits. Una il·lusionant i renovada Secció Simfònica, adaptada als nous temps”.

Per finalitzar, la responsable de Cultura ha volgut agrair l'esforç del Comitè organitzador, mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb este gran projecte.

 

La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l'escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, Cor, Orquestra de Pols i púa, Orquestra de Corda i Escola de música i dansa, ESMUALTEA. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina més de 550 societats musicals amb 40.000 músics, 50% d'Espanya, 60.000 alumnes i 200.000 socis.


           

El CIM "Vila d'Altea presenta una innovadora Secció Simfònica dins de la celebració del 50 CIMALTEA. Un esdeveniment que no seria posible sense el suport de l'Ajuntament Altea, després de veure passar 207 Societats Musicals procedents de quatre continents -Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia-, més de 20.500 músics i 146.000 assistents; d'interpretar 680 obres i lliurar 176.000 euros en premis des del començament.

 

Enllaç descàrrega “Correcció i ampliació bases 50 CIMALTEA:  https://www.cimaltea.com/seccion-sinfonica/